Follow by Email

Sunday, 5 August 2012

sudah jatuh di timpa tangga

beberapa bulan ni, takde mood nak update..
mcm-mcm masalah dtg..sampai skrg x settle lg.
diri ini dah terlalu lemah utk menghadapi semua ini..
bersabarlah duhai hati...
insyaalah, ada jalan nya...

Monday, 26 March 2012

Tuesday, 20 March 2012

miss my boy..


rindu kat abg Danish...now,abg kat kampung, adik pun rindu kat abg..adik jd manja sgt2 sejak abg kat kg..cpt2 la abg balik sini..adik takde kwn nak main..mama pun rindu dgn abg yg noty ne..

Monday, 19 March 2012

hari yg sgt busy...

salam........
hari ni hari yg sgt busy bagi sy...
ingatkan hari isnin nie boleh la rilex2 ckit, ye la selalu hari isnin sy x busy sgt..
tp hari ni kena plak masuk dewan mahkamah tinggi, boring giler, ngantuk beb..
sy lupa nak inform kot,sy nie keja kat Mahkamah Syariah, keja mmg kena masuk Dewan Bicara..
selalu tiap hari selesa - khamis sy kena masuk dewan bicara Mahkamah Rendah..tup-tup hari ni kena masuk dewan Mahkamah tinggi plak.. dah la kes berat,satu kes je dah mkn masa 1 jam,pastu ada 8 kes...masak aku kat dlm dewan..hihi..tp xpe la,tau tak keja kat mahkamah ni byk memberi keinsafan tau..specially bila tgok kes cerai,mmg rasa insaf kejap..hehe..mcm2 kes ada..kdg2 sedih jugak,tp ada jugak yg lawak...kla,ada masa nanti sy update lg... ;)

Wednesday, 14 March 2012

my boy is cleft lip

A cleft lip is a separation of the two sides of the lip. The separation often includes the bones of the upper jaw and/or upper gum. A cleft palate is an opening in the roof of the mouth in which the two sides of the palate did not fuse, or join together, as the unborn baby was developing. Cleft lip and cleft palate can occur on one side (unilateral cleft lip and/or palate), or on both sides (bilateral cleft lip and/or palate). Because the lip and the palate develop separately, it is possible for the child to have a cleft lip, a cleft palate, or both cleft lip and cleft palate.
Cleft lip and cleft palate are congenital defects, or birth defects, which occur very early in pregnancy. The majority of clefts appear to be due to a combination of genetics and environmental factors. The risks of recurrence of a cleft condition are dependent upon many factors, including the number of affected persons in the family, the closeness of affected relatives, the race and sex of all affected persons, and the severity of the clefts.
A child born with a cleft frequently requires several different types of services, e.g., surgery, dental/orthodontic care, and speech therapy, all of which need to be provided in a coordinated manner over a period of years. This coordinated care is provided by interdisciplinary cleft palate/craniofacial teams comprised of professionals from a variety of health care disciplines who work together on the child’s total rehabilitation. <cleftline.org>

Adik,anak kedua sy di lahirkan dgn 'Unilateral incomplete cleft lip', cleft lip ini sepatutnya boleh dikesan seawal dlm kandungan lg,tp kes sy nie,dah 5 kali scan termasuk scan 3D, masih x dpt kesan cleft nie,the times he was born,baru sy tau dia ada cleft lip, perasaan sy? for a few second,memang terkejut,blur & tak tau nak fikir apa,but as a mother,sy syg anak sy walau apa pun...mls la nak fikir apa org akan kata, yg pentingnya sy akan buat apa saja utk agar ank sy dpt hidup mcm org lain... 

sy bertuah sbb sy keja di hospital  & sy x perlu tunggu lama utk anak sy buat lip repair, 24 Nov 2010,adik done his lip repair...
a new smile for my baby...

before operation

a few second after operation





















a new smile


sy bersyukur sgt2 kpd Allah swt sbb permudahkan segalanya...setiap takdir Allah pasti ada hikmahnya,
setiap kekurangan yg Allah bagi pasti akan dibalas dgn kelebihan satu hari nanti...insyaallah..
walaupun lahir dgn cleft lip, adik membesar sbg anak yg bijak dan cpt belajar...mungkin senyuman adik x sempurna di mata org lain,tp bagi sydia tetap ank sy yg comel dan manja...

Tuesday, 13 March 2012

Adik (Izz Qyriel Riefhan)

  • 1 thn 9 bulan
  • cleft lip boy 7 done lip repair on Nov 2010
  • budak pintar yg noty
  • my baby yg sgt manja

Abang ( Ilham Danish Zafran)

  • 2 thn 8 bulan
  • good boy tp kdg2 very noty
  • clever boy yg sgt byk ckp
  • selalu buli adik
  • sgt suk dgr lagu dan menari